‘Wonder’: Australische vrouw verslaat kanker met cannabisolie

Bij de Australische Jessica Olson werd onlangs voor de derde keer kanker geconstateerd. Ze negeerde het advies van haar dokters en besloot cannabisolie te proberen.
Een tumor in haar nek bleef steeds terugkomen en artsen zeiden dat ze een ingrijpende operatie zou moeten ondergaan die haar leven drastisch zou veranderen.
Zonder de operatie zou ze nog maar een paar maanden te leven hebben. Er was bovendien maar een kleine kans dat Jessica de operatie zou overleven.

Terugkomen

“Mijn dokter zei dat ik naar huis moest gaan en een bucketlist moest maken omdat ik hooguit nog een paar maanden te leven had,” zei de getalenteerde danseres.
De tumor zou via haar nek haar mond bereiken, waarna ze uiteindelijk zou stikken. Jessica onderging chemotherapie, maar de tumor bleef terugkomen.
Ze zamelde via een crowdfundingcampagne meer dan 50.000 dollar in om een illegaal en duur alternatief te kunnen proberen: cannabisolie.

Helemaal weg

De olie, die haar 1200 dollar per week kostte, werd 13 weken lang drie keer per dag in haar lichaam gespoten.
Langzaam maar zeker voelde Jessica zich sterker worden en na drie maanden besloot ze bij de dokter langs te gaan om te kijken of er verbeteringen waren.
“De tumor bleek helemaal weg te zijn,” zei ze. “Mijn dokter was geschokt en dacht dat er bij het maken van de CAT-scan een fout was gemaakt.”

Wonder

Haar artsen spreken van een ‘wonder’.
Jessica volgt nu een strikt veganistisch dieet om haar lichaam te ontdoen van chemicaliën en zo weer aan te sterken.